Autorka projektu: Alicja Brzuska

Dokumentacja techniczna: Monika Nowicka

Status: zrealizowany 2017 r.

Lokalizacja: Poznań

Blok z lat 90-tych w centrum Poznania. Dwa pokoje z kuchnią. Nowe budownictwo.

Mieszkanie przeznaczone dla młodej pary, których rodzice zgłosili się do nas, aby przygotować „młodym” lokum na start, w nowoczesnym duchu.

Kuchnię, która była oddzielona od reszty pomieszczeń zdecydowaliśmy się połączyć z living roomem, wyburzając ścianę, która była pomiędzy tymi dwoma przestrzeniami. Zyskaliśmy dzięki temu miejsce, a mieszkanie nabrało nowej jakości.

Aby uzyskać więcej przestrzeni i światła zastosowaliśmy także przesuwne, szklone drzwi pomiędzy korytarzem a pokojem głównym. Optycznie nie zamyka to przestrzeni, a oddziela część dzienną od sypialni i korytarza.

Zdecydowaliśmy się na wykorzystanie jasnych, neutralnych kolorów, które są świetną bazą dla osobistych dodatków przyszłych lokatorów.