Autorka projektu: Alicja Brzuska

Dokumentacja techniczna: Monika Nowicka

Status: zrealizowany 2019 r.

Lokalizacja: dom pod Poznaniem

Opis:

Klienci zakupili gotowy projekt, który należało dostosować do potrzeb rodziny.

Projekt obejmował drobną korektę bryły budynku, poprzez podniesienie ścianek kolankowych dla uzyskania użytkowego poddasza oraz zmiany w układzie funkcji wewnątrz domu. Tym sposobem uzyskaliśmy optymalny układ, który spełniał wymogi Klienta, ale też dostosował się on do działki, która z dwóch stron otoczona jest lasem.

Wytyczne co do wnętrz: tzw. kolory ziemi, natura i jak najmniej „modnych” rozwiązań. Wnętrza naturalne i ponadczasowe.

Wykończenie: podłogi to drewno i posadzki z mikrocementu, tapety strukturalne w kolorze ziemi, lamele drewniane na suficie, zieleń, która ma się przenikać między wnętrzem a zewnętrzem domu. W tym duchu również zostały wykonane łazienki, gdzie płytki mają motywy roślinne.

Rozpoczynając projekt szybko okazało się, że również część dzienna na parterze musi ulec zmianie.